Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Andrzej lepper nie żyje

PoMpOm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zasłynął organizowaniem blokad dróg razem z rolnikami i wysypywaniem zboża na tory. Andrzej Lepper był jednak przede wszystkim politykiem: posłem, marszałkiem Sejmu, ministrem i wicepremierem. Zmarł w piątek w Warszawie. Miał 57 lat. Andrzej Lepper urodził się w 1954 roku. Ukończył Technikum Rolnicze, do egzaminu maturalnego nie przystąpił.

Przez dwa lata należał do PZPR. W 1992 roku stanął na czele Związku Zawodowego Rolnictwa "Samoobrona", powstałego z Wojewódzkiego Komitetu Samoobrony Rolników. W tym samym roku założył partię polityczną Samoobrona RP. Jako jej lider zasłynął blokadami dróg i wysypywaniem zboża na tory.

Wicepremier, minister, europoseł

Samoobrona weszła do Sejmu w 2001 roku, a Lepper został na kilka tygodni marszałkiem Sejmu. Później pełnił również funkcję eurodeputowanego, kandydował także na urząd prezydenta RP w 2005 roku. Zajął trzecie miejsce.

W 2005 roku dzięki poparciu Prawa i Sprawiedliwości został wicemarszałkiem Sejmu. Po wejściu Samoobrony w koalicję z PiS, został mianowany wicepremierem i ministrem rolnictwa i rozwoju wsi w rządzie Kazimierza Marcinkiewicza (później w rządzie Jarosława Kaczyńskiego).

Po ujawnieniu afery w ministerstwie rolnictwa, rozwiązaniu Sejmu i wcześniejszych wyborach z 2007 roku, w których poniósł porażkę, częściowo wycofał się z polityki krajowej.

Bohater seksafery

Andrzej Lepper stał się bohaterem kilku afer – najsłynniejszą z nich była tzw. "seksafera", w której oskarżyła go radna sejmiku łódzkiego, Aneta Krawczyk. W procesie o molestowanie seksualne został nieprawomocnie skazany na 2 lata i 3 miesiące pozbawienia wolności. Odwołał się od wyroku, a Sąd Apelacyjny uchylił wyrok skazujący i skierował sprawę do ponownego rozpatrzenia.

Był żonaty, miał troje dzieci. Mieszkał w Zielnowie w woj. zachodniopomorskim, gdzie prowadził gospodarstwo rolne.

źródło :

onet.pl

Andrzej Lepper, lider Samoobrony, wicepremier w rządzie Jarosława Kaczyńskiego nie żyje. Prokuratura i policja informują, że polityk najprawdopodobniej popełnił samobójstwo. Jego ciało znaleziono w piątek przed godz. 17 w biurze partii w Warszawie.

Najprawdopodobniej samobójstwo

Policja informuje, że "wszystko wskazuje na to, że było to samobójstwo". Także prok. Dariusz Ślepokura z Warszawskiej Prokuratury Okręgowej, z którym rozmawialiśmy mówi, że "pierwsze okoliczności rzeczywiście wskazują na samobójstwo". Ale ostatecznie rozstrzygnie o tym sekcja zwłok.

- Na miejscu są policjanci, którzy wyjaśniają okoliczności zdarzenia, jednak wszystko wskazuje na to, że mamy do czynienia z samobójstwem przez powieszenie – powiedział w TVN24 rzecznik Komendy Głównej Policji Mariusz Sokołowski. Jak dodał ok. godz. 17 policjanci otrzymali zgłoszenie. - Wtedy na miejsce pojechał pierwszy patrol. Policjanci wezwali pogotowie, ale niestety nie udało się uratować pana Leppera – powiedział.

Sokołowski wyjaśnił, że jeśli okaże się, że faktycznie było to samobójstwo, wtedy skończy się dochodzenie policji. – Na chwilę obecną nie ma śladów udziału osób trzecich – podkreślił.

Na miejsce dojeżdża prokurator z Prokuratury Okręgowej i drugi z Prokuratury Rejonowej Warszawa Śródmieście.

1345559513-U619318.png

By Kolorowy.

Opublikowano

oj tam oj tam będzie teraz płacz powiesił się to się powiesił , musiał się nad tym zastanawiać . Mam na niego wyjebane ale [*] słit gwiazdka musi być

Opublikowano

Cóż [*]

Na każdego kiedyś przyjdzie czas...

A o zmarłych mówi się dobrze, albo wcale ! :unsure:

Opublikowano

Wielka tragedia, na każdego przyjdzie pora.

Odrazu jak polityk to taka afera, a pomyślcie to jedna osoba tylko - a ile dziennie ginie osób w wypadkach ?

A tak btw. czyjaś śmierć nie jest powodem dawania tematów na forum.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Niech zdycha, ja jadę na 2 tygodnie i mam wyjebane.

... Pewnie jak ty będziesz zdychał to też będziesz miał wyjebane?... [*]

1368093221-U228457.png

2010 - 2012 - Emeryt
/ exMPC Media Team / exModerator Single Player / exModerator Last Chaos / Postmaker / Gold Member / exMentor /

Opublikowano

... Pewnie jak ty będziesz zdychał to też będziesz miał wyjebane?... [*]

Mam wyjebane na wszystko, umarła moja ostatnia prababcia i co? Gówno mnie to obchodzi. Co Ci da jakiś jebany znaczek w kształcie znicza kurwa? Idź sobie na jego pogrzeb, czy cokolwiek, ale nie stawiaj tego jebanego cyber znicza, bo to jest chujowe. Jak będę zdychał, to też będę miał wyjebane.

Opublikowano

Miał jakieś kompleksy skoro się powiesił , najlepiej zamknijcie temat zanim dzieci zaczną obrażać osobę zmarłą .

chadasygn.png

"Boże chroń mnie przed przyjaciółmi z wrogami sam sobie poradzę . "

Opublikowano

Ostatnio coś dużo tych śmierci, 2 w mojej dalszej rodzinie, koleżanka brata się powiesiła, teraz to. Co to się dzieje... Rest in peace.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Mam wyjebane na wszystko, umarła moja ostatnia prababcia i co? Gówno mnie to obchodzi. Co Ci da jakiś jebany znaczek w kształcie znicza kurwa? Idź sobie na jego pogrzeb, czy cokolwiek, ale nie stawiaj tego jebanego cyber znicza, bo to jest chujowe. Jak będę zdychał, to też będę miał wyjebane.

Gościu właśnie o to chodzi nie mówiąc "+"

Nie znałem go więc się nie wypowiadam

Opublikowano

Tak to każdy mial na niego wyjeb***. Teraz płaczecie. Tak jak z Kaczyńskim. Żyl, nikt się nie interesował, 2 lata później gdzie jest krzyż >.<

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Widzialem go na zywo, a rodzice glosowali kiedys na Samoobrone.

[*]

Teraz powinni usunac wszystkie filmiki z nim na yt jak spiewa o oborze.

#Edit

I jeszcze jedna rzecz.

Nie mial zadnych powodow zeby sie pozbawiac zycia. Osierocil dzieci przeciez (onet tak zapodaje), ogolnie mial zajebiste zycie, duzo osiagnal w nim .

podobno jest afera gruntowa czy jakas tam. Mial zeznawac. Za duzo wiedzial ??

A no i dlaczego to zrobil w pracy - w biurze - a nie w domu ?

mysle, ze to nie bylo samobojstwo.

white pride world wide

Opublikowano

kurwa kazdy chyba oglada wiadomosci albo skads slyszal, ze zginal.

na chuj ten temat? zeby sobie znicz postawic? zalosne.

EXPmIpC.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...